Historie 

 

25 juli 2008 

Weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Markt 
 
 
 
 
 
 
 
 
Horeca 
 
 
 
 
 
 
 
'Mia Bastenplein' 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aantal bezoekers 
 
 
 
 
 
 
 
 
Organisatie 

In een over het algemeen matige zomer had de Jaarmarkt dit jaar weer geweldig veel geluk met het weer. Zoals beloofd door de weermannen werd het een echte, warme zomerdag. Voor de opbouwploeg was het in de ochtend al behoorlijk zweten. Marktlui met etenswaar probeerden zo snel mogelijk stroom te krijgen om alles goed koud te houden. Bij aanvang van de markt om 16.00 was het tegen de 30 graden, waardoor de markt wel ietwat langzaam op gang kwam. Na middernacht werd het ietsje frisser, maar de voorspelde onweersbuien bleven uit. 
 
150 marktlieden waren naar Meijel gekomen. Het parcours liep dit jaar niet meer rond, maar was verder uitstekend verdeeld uitgezet. Een fietsenstand en een enthousiaste kersenverkoper zorgden dit jaar voor extra sfeer, en ?bepaalde gekleurde zachte comfortabele sandalen? gingen als warme broodjes over de toonbank. De modeshow van nieuwe modezaak Eigenwijs op de Kalisstraat was een groot succes. Toneelclub COM was weer present met hun levende fruitautomaat. 
 
Op een veldje naast het Alexanderhof genoten liefhebbers dit jaar volop van de klanken van die Heimatkapelle. De senioren in Alexanderhof konden gratis meegenieten vanuit hun balkon. Verder was er bij alle cafés livemuziek op de terrassen met voor ieder wat wils. Het warme weer zorgde ervoor dat er genoeg mensen dorst hadden en de terrassen dus goed vol zaten. 
 
Het Alexanderplein was voor één dag omgedoopt tot 'Mia Bastenplein', vanwege Mia's laatste jaar bij de organisatie. Het thema op dit plein was dit jaar: ?Fiësta Carnival!? De attracties, die weer allemaal afkomstig waren van Axitraxi uit Malden, boden voor alle leeftijden wat wils. Vele kinderen lieten zich prachtig schminken en sloegen op de clownskop van Jut, waarmee ze een leuk prijsje konden verdienen. CC De Fluiters liet het publiek gissen hoe zwaar de prachtige en reusachtige optochtclown was die ze speciaal voor de Jaarmarkt hadden bewaard. De DJ zorgde voor de swingende muziek, waarop weer geweldig gedanst werd door de vele groepen van Dédé Danceballet. 
 
Bijna 10.000 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op een minuut gratis winkelen bij C1000 H. Janssen, een wooncheque van ?200,- van Pluijm Zonen Wonen & Slapen uit Meijel, een schoonheidsbehandeling van ?100,- van Alizonne, een Grundig DVD speler van EP Winkelmolen, leuke huishoudpakketten van EM-TÉ Meijel en Remington Epilator-artikelen van Maxwell Panningen. 
 
Mia Basten, Rian Houben, Johan Theeuwen, Danny Kömhoff, Koos Hellenbrand, Peggy Brummans, Herman Naus en Charlotte Joosten. Ondersteund door de rest van de leden van Harmonie Eendracht met hun partners, vrienden, familie en bekenden. 
Mia Basten stopt na 11 jaar met de organisatie. Op keurige wijze werd Mia op deze dag in het zonnetje gezet door burge-meester Smulders en Jaarmarktvoorzitter Johan Teeuwen en werd ze bedankt voor haar inzet al die jaren. 

 

« 2009 

2007 »