Historie 

 

Vrijdag 25 juli 2014 

Weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
Markt 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Horeca 
 
 
 
 
 
 
Alexanderplein 
 
 
 
 
 
 
Kerk/Truijenhof 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aantal bezoekers 
 
 
 
 
 
 
Organisatie 

Het zomerweer in de week voorafgaand aan de markt hield gelukkig aan en de voorspelde regen bleef uit. Het koelde zelfs een beetje af en zodoende was het niet zo drukkend warm als de dagen ervoor. Een klein buitje tijdens de voorbereidingen heeft weinig roet in het eten gegooid waarna tijdens de markt de zon begon te schijnen. Gecombineerd met een enkel wolkje was het weer perfect, waarbij het kwik steeg tot een graad of 23 waardoor het aangenaam marktweer bleef.  
 
Meer dan 135 marktlieden met een zeer gevarieerd aanbod stonden verspreid door het centrum van Meijel. Zij konden dit jaar weer prima zaken doen. Gevarieerd van een palingroker tot leren jassen en van loempia's tot sieraden. Broodjes knak, boeken, ukkie kussentje, houten tuinpoppen en Lotto/Dagblad de Limburger. Bezoekers snuffelden tussen vele sieraden, zomerse kleding, slippers en kramen met Zuid-Amerikaanse en Aziatische artikelen. Helemaal in trek waren de kramen met de populaire loombands.  
 
De horeca in Meijel bracht een zeer gevarieerd aanbod aan livemuziek op de terrassen. Het programma van 2014 was: Oranje Hotel: La Grange (60/70/80's), café Nostalgie: DJ Maurice (buitendisco), café De Zwaan: Double Sound / Hans Schijven / All Alone, café De Vangrail: Pitch Light (11-koppige coverband). 
 
De kinderen genoten van de luchtattracties (stormbaan en de rodeostier), de draaimolen, technobiel en entertainment van dansgroep Dédé Danceballet. Verder smulden ze van een lekker ijsje, een frietje of een drankje op het Harmonie-terras. Die Heimat Kapelle zorgde voor een gezellige muzikale afsluiter van een leuke dag.  
 
Wegens succes wederom op de Jaarmarkt was de openstelling van de St. Nicolaaskerk en Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof. Hierdoor werd de bezoekers de kans gegeven Meijel als cultuurhistorisch dorp te ontdekken. Met name van de kerktoren als uitkijkpunt over de Peel is veel gebruik gemaakt. Meer dan 130 personen bekeken Meijel en omgeving (van Venlo tot Weert) vanaf 35 meter hoogte. Dankzij de letterspeurtocht werd ook Truijenhof goed bezocht. Meer dan 40 kinderen leverden hun oplossing in bij het museum, waardoor in totaal 80 personen een bezoekje brachten aan het Tomveld, waar een nostalgische brandweerauto het decor sierde.  
 
Ruim 6500 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op onder andere een Bongobon en een boodschappencheque bij Jumbo supermarkt Meijel. De prijsuitreiking vond dit jaar weer om 23.00 uur plaats op het Alexanderplein en is gepubliceerd op deze site en in het weekbericht voor Meijel. 
 
Al met al een zeer tevreden organisatie over de editie van dit jaar: Voorzitter René Naus, Piet Oomen, Koos Hellebrand, Danny Kömhoff, Henry Simons, Luke Franssen en Lieke Lalieu maakten deze editie tot een succes.  

 

« 2015 

2013 »